Home » Topics » معماهای فارسی » حفاظت الکتریکی » حفاظت اتصال زمین در نیروگاه های فتوولتائیک

حفاظت اتصال زمین در نیروگاه های فتوولتائیک

  • This topic has 1 reply, 1 voice, and was last updated 4 months, 1 week ago by محمد سعید جعفرپور.
  • Creator
    Topic
  • #8336
    محمد سعید جعفرپور
    Keymaster

      در بند 6-6-1 نشریه شماره 22806 استاندارد ملی ایران به موضوع حفاظت اتصال زمین شدید منجر به آتش سوزی در سیستمهای زمین نشده پرداخته شده است. چگونه چنین چیزی ممکن است؟ در یک سیستم زمین نشده انرژی الکتریکی لازم برای شکل دهی یک واقعه آتش سوزی چگونه شکل می گیرد؟

    Viewing 1 replies (of 1 total)
    • Author
      Replies
    • #8337
      محمد سعید جعفرپور
      Keymaster

        واقعیت آن است که سیستم الکتریکی مورد اشاره در واقع یک سیستم ایزوله کامل نیست. در نیروگاه های فتوولتائیک مگاواتی جدید بخش تولید انرژی dc یا همان پنل های خورشیدی از بخش ac آن ایزوله نیستند و یک ارتباط گالوانیک بین دو بخش ac و dc از طریق اینورتر های  transformer less برقرار است. در واقع عنوان زمین نشده تنها برای بخش dc برخی از این نیروگاه ها قابل  اطلاق است که آن نیز با کاربرد اینورترهای جدید راندمان بالا که فاقد ترانسفورماتور هستند نقض می شود. با وجود وقوع اتصال کوتاه زمین در ناحیه dc شبکه راه حل موضوع استفاده از رله و قطع کننده با رنج تنظیم 300  میلی آمپر در بخش ac شبکه و بلافاصله پس از خروجی اینورتر است. مهم است که کلید قطع کننده در قسمتی از مدار ac نصب شود تا در حالت باز مسیر جریان اتصال کوتاه از زمین ac را قطع کند.

        کلید یا رله حفاظت residual current مورد بحث از انواع معمول مورد استفاده در شبکه های الکتریکی نیست. رله مزبور باید علاوه بر آشکار سازی مولفه ac  جریان خطا قادر به سنجش مولف dc آن نیز باشد. این رله حفاظتی در استاندارد IEC 60755-attachment 2 معرفی شده اند. این نوع رله یا کلیدها در بازار ایران به سختی پیدا می شود و بهتر است در صورت داشتن چنین پروژه هایی از قبل در فکر تأمین خارجی آن باشیم.

      Viewing 1 replies (of 1 total)
      • You must be logged in to reply to this topic.