- This topic has 2 replies, 1 voice, and was last updated 1 year, 8 months ago by .
-
Topic
-
دو شریک بازرگان ، بارهای تجاری خود را از بندری در این سوی عالم به بندری در آن سوی دیگر توسط دو کشتی جابجا می نمایند . برنامه کاری آنها به نحوی است که موقع بار گیری یک کشتی از یک بندر ، دیگری در آن سو مشغول بار اندازی است .
شریک اول شایعاتی مبنی بر عدم صداقت شریک دیگر شنیده و مترصد فرصتی برای کشف حقیقت است . روزی که شریک اول در بندر مبدأ منتظر بالا آمدن آب جهت پهلو گرفتن کشتی جهت بار اندازی است ، تصمیم می گیرد با شریک خود صحبت کند . در این حین متوجه می شود که او نیز در آن طرف کره زمین ، منتظر بالا آمدن آب جهت بارگیری است .
او پیش خود فکر می کند ، اگر جاذبه ماه عامل جزر و مد آبهای اقیانوسها است ، بنابراین امکان وقوع جزر همزمان در دو سوی کره زمین وجود ندارد و شریکش باید در محل دیگری لنگر انداخته باشد . او استدلال می نمود که جهت نیروی اعمالی به نقاط نزدیک به کره ماه در جهت جدایی جسم از زمین است و سوی نیروی اعمالی به نقاط متناظر در آن طرف همان جهت قبلی است که این بار سبب فشرده شدن جسم به سطح زمین می شود . در واقع او تأثیر جاذبه ماه را مانند جارو برقی عظیمی تصور می نمود که همه چیز در سطح زمین را به سوی خود می کشد . بنابراین نزدیکترین نقطه به ماه در شرایط حداکثر مد و دورترین نقطه در شرایط حداکثر جزر قرار خواهند داشت .آیا دلیل شک شریک اول صحیح است ؟ نظر شما چیست ؟
- You must be logged in to reply to this topic.