- This topic has 1 reply, 1 voice, and was last updated 3 years, 2 months ago by .
-
Topic
-
یکی از روزها در صف گرم کردن غذا در سالن غذا خوری شرکت بحث جالبی بین چند نفر از همکاران که نحوه کار اجاقهای میکرو ویو جلب توجهشان کرده بود ، شکل گرفت .
نفر اول پرسید این اجاقها چگونه غذا را گرم می کنند .
دیگری پاسخ داد به واسطه ذرات ساطع شده از تفنگ دستگاه که در قالب امواج الکترو مغناطیسی پر انرژی به سطح غذا می رسند . نفر اول گفت چرا این ذرات پر انرژی تنها غذا را گرم می کنند و کاری به کار ظرف آن یا سطوح داخلی دستگاه ندارند .
نفر سوم که ناظر قضیه بود وارد بحث شد و گفت من در جایی خوانده ام ، مؤلفه های الکتریکی امواج الکترومغناطیسی از چنان خاصیتی برخوردارند که مولکولهای قطبی آب ( دیپل الکتریکی ) را به جنبش اضافی درآورده و با افزایش پدیده اصطکاک بین مولکولها سبب گرم شدن آنها می شوند .
خب چرا فقط آب ؟
(پاسخ همراه با لبخند ) چون امواج مزبور تنها آهنگ رقص مولکولهای آب را می نوازند ! ( اشاره به پدیده تشدید ) ، بعلاوه تنها مولکولهای آب درون مایع از پیوستگی کریستالی حداقل جهت جنبش برخوردارند ( چرا که دستگاه بخوبی قادر به گرم کردن غذاهای خارج شده از فریزر یا یخ که از همان مولکول آب ساخته شده نیست ) .
نفر اول که دید دوست تازه واردشان اطلاعات خوبی در این زمینه دارد گفت : بحثهای علمی خوبی شکل گرفت . اما ابعاد فنی موضوع هنوز روشن نیست ، باید توضیح قانع کننده ای در مورد نحوه کار اجزاء ارائه شود .
مثلاً نقش صفحه گردنده در دستگاه چیست ؟ و از آن مهمتر امواج الکترومغناطیس چگونه خود را به مولکولهای آب می رسانند و به زعم شما برای آنها آهنگ رقص می نوازند ! ؟ من فکر می کنم امواج الکترو مغناطیسی پس از ساطع شدن مطابق الگوی آشفته ای به هر طرف می روند و دلیلی ندارد انرژی الکتریکی خود را به نحو متمرکز روی مواد غذایی یا به زعم شما محتوای آبی آن صرف کنند . اگر می گفتید ما به وسیله ای شبیه خازن الکتریکی در اطراف ظرف غذا جهت اعمال یک میدان الکتریکی متغیر دسترسی داریم قابل قبول تر می بود .
دوست تازه وارد که به یکباره در معرض سؤالات جدیدی قرار گرفت به فکر فرو رفت و تصمیم گرفت در این زمینه بیشتر مطالعه کند .
آیا می توانید به او در این زمینه کمک کنید ، آیا توضیحی برای این موارد دارید ؟
- You must be logged in to reply to this topic.