Home » Topics » معماهای فارسی » تابلوهای الکتریکی » معماي تابلو شماره 2 – قلع اندود نمودن سيمها به هنگام ترمينال بندي تابلو

معماي تابلو شماره 2 – قلع اندود نمودن سيمها به هنگام ترمينال بندي تابلو

  • Creator
    Topic
  • #338
    حميد

      برخي گروه هاي كابل كش ، قبل از اتصال كابلها به زير ترمينالهاي تابلو ، به جاي استفاده از سر سيم ، سيمها را قلع اندود مي كنند؟ فايده اين عمل چيست؟
      برخي گروه هاي كابل كش ، قبل از اتصال كابلها به زير ترمينالهاي تابلو ، به جاي استفاده از سر سيم ، سيمها را قلع اندود مي كنند؟ فايده اين عمل چيست؟

    Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
    • Author
      Replies
    • #1768
      ناشناس

        سرسيم بد نيست ولي داراي عيب است،عيبش هم عايق پلاستيكي است كه روشه چون وقتي سيم درون ترمينال قرار مي گيره اون عايق پلاستيكي درون ترمينال پيچ بشه هيچگونه اتصالي ايجاد نشه البته سر سيم زدن خوبه ايمني آن هم خوبه چون روي عايق سيم رو هم مي پوشونه و وقت زيادي هم واسه سرسيم از يك وايرنگ كار گرفته ميشه. اما قلع اندود كردن خيلي راحت و وقت گير هم نيست.من خودم كه تابلو كانكشن مي كنم قلع اندود كردن رو بيشتر قبو ل دارم.واتصال درون ترمينال هم به خوبي انجام ميشه و همچنين رشته سيم ها در هنگام قلع اندود كردن به هم مي چسبند ورشته رشته نمي شوند وهمچنين هنگام فاينال تست زدن هم مشكل ايجاد نمي كنه.كه مانند سر سيم زدن ،سيم از درون سر سيم خارج بشه .از نظر من قلع اندود كردن ايمني تر است.

        #1798
        حمید

          ضمن کمال احترام برای همکاران زحمتکشمان در صنعت برق و ارج نهادن بر تجارب ارزشمندشان چند سطری به شرح زیر را اضافه می نمایم. نقره یا قلع اندود نمودن اتصالات الکتریکی جهت کاهش مقاومت الکتریکی اتصالات از موارد توصیه شده است. در مورد قلع تنها موردی که دیده ام به آن اشاره می کنند نرمی آن است که در اتصالات متحرک می تواند محدودیت محسوب شود. در مورد استفاده از آن در ترمینال بندی تابلو ها نیز بد نیست به یک نکته فنی توجه شود. تجهیزات حامل جریان اتصال کوتاه اعم از کابل ، باسبار یا ترمینالها در معرض یک تنش حرارتی شدید در مدت زمان وقوع اتصال کوتاه می باشند. به دلیل کوتاهی این زمان امکان انتشار گرما به محیط اطراف وجود ندارد و ممکن است بر اثر افزایش محتوای حرارتیشان، قطعات بطور موضعی ذوب یا تغییر شکل دهند بویژه اگر کوچک باشند. میزان افزایش دمای قطعات ناشی از جریان اتصال کوتاه را می توان از رابطه زیر تخمین زد. با یک حساب سرانگشتی تجهیزات به گونه ای انتخاب می شوند که افزایش دمایی معادل 100 درجه به مقدار ماکزیمم مورد تصریح IEC یعنی 85 تا 90 درجه سانتیگراد مشکلی برای آنها ایجاد نکند. با این حال قلع در دماهای حدود 185 تا 190 درجه شروع به ذوب شدن می کند که به هر حال باید گوشه چشمی به این موضوع نیز داشت.

        Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
        • You must be logged in to reply to this topic.