Home » Topics » معماهای فارسی » معماهای علمی » معمای علمی شماره 47- دو فلاسک مشابه

معمای علمی شماره 47- دو فلاسک مشابه

  • Creator
    Topic
  • #404
    هانیه

      دو فلاسک مشابه داریم که یکی پر و یکی خالی است و هر کدام از آنها با یک لوله ی انعطاف پذیر به مخزن آبی که در ارتفاع کمتری نسبت به فلاسک ها قرار دارد متصل هستند .
      دو فلاسک مشابه داریم که یکی پر و یکی خالی است و هر کدام از آنها با یک لوله ی انعطاف پذیر به مخزن آبی که در ارتفاع کمتری نسبت به فلاسک ها قرار دارد متصل هستند .
      فلاسک ها را تا 100 درجه حرارت میدهیم و این حرارت دادن را برای مدتی ادامه میدهیم سپس حرارت دادن را متوفق میکنیم و هنگامی که فلاسک ها کمی آرامتر شدند آب از درون لوله ها بالا میآید توضیح دهید دلیل این اتفاق چیست و آب در کدام لوله با سرعت بیشتری بالا می آید و این سرعت چه ارتباطی با مدت حرارت دادن دارد؟

    Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
    • Author
      Replies
    • #1752
      حمید

        اگر تصویر زیر فرض درستی از مسئله شما باشد، فشار P1 و P2 متناظر با حجم های V1 و V2 به دلیل ارتباط ظروف از طریق آب مخزن پائین که تراکم ناپذیر است طی دریافت انرژی یکسان می شوند. از آنجا که آب ظرف 1 به نقطه جوش رسیده، بخار اشباع در حجم V1 شکل می گیرد. با ادامه انتقال گرما آنتالپی یا دمای بخار حجم V1 افزایش می یابد. به دلیل تعادل فشار در دو فلاکس مجاور این افزایش دمای بخار منجر به افزایش V1 نسبت به V2 می شود که نتیجه طبیعی آن صعود آب در لوله شماره 1 است. با برگشت سیستم به حالت اول طی مرحله سرد شدن، انرژی بخار حجم V1 کاهش یافته و بخشی از مولکولهای بخار با میعان به آب تبدیل می شوند و سیستم به حالت قبل از دریافت انرژی باز می گردد، یعنی آب در لوله شماره 2 بالا می رود.

        #1758
        هانیه

          ما هر دو ظرف رو حرارت میدیم و همونطور که شما ام گفتین منم انتظار بالا اومدن آب تو ظرف خالی رو داشتم و بعد ظرف حاوی آب اما اتفاقی که افتاد این بود که آب با سرعت تو ظرف حاوی آب بالا اومد و بعد که وارد اون ظرف شد و آب ظرف شروع به قل قل کردن شدید کرد که بعد متوقف شد و بعدشم آب چند بار بالا پایین شد نمیدونم این نتیجه مربوط به یه اشتباه تو آزمایشم بوده یا بخاطر اینه که هر دو ظرف حرارت داده میشن در هر صورت ممنون میشم اگه در مورد این اشکال کمکم کنین

          #1759
          حمید

            ظرف حاوی آب را به دلیل وجود آب می شود تا دمای معینی ( دمای جوش آب) گرم نمود اما ظرف خالی حدی برای افزایش دما ندارد. بنابراین نمی دانم چگونه هر دو ظرف را تا دمای 100 درجه گرم نموده اید. لطفاً توضیح دهید.

            #1760
            هانیه

              من هر دو ظرف رو حرارت دادم و وقتی ظرفی که توش آبه به صد درجه رسید حرارت دادن رو متوقف کردم

              #1763
              حمید

                آزمایش مذکور به چه منظور طراحی شده است؟ گاهی پارامترهای در گیر در موضوع یک آزمایش چنان افزایش می یابد که استنتاج صحیح از آزمایش کاری غیر ممکن می شود. نبوغ فیزیکدانان تجربی موفق در طرح ریزی آزمایشات موفق نیز در همین است. آنها می کوشند با طراحی و مهندسی صحیح مراحل مختلف آزمایش تعداد عوامل موثر در افزایش خطای آزمایش را به حداقل ممکن می رسانند. البته قبل از هر چیز باید هدف آزمایش و تئوری حاکم بر موضوع آزمایش به روشنی در دست باشد.

              Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
              • You must be logged in to reply to this topic.