Home » Topics » معماهای فارسی » مباحث عمومی » معمای الکتریکی شماره 3- زلزله در نیروگاه اتمي

معمای الکتریکی شماره 3- زلزله در نیروگاه اتمي

  • Creator
    Topic
  • #45
    حمید

      چنانکه می دانید ، تهیه نقشه های ابعادی و چیدمان تجهیزات درون تابلوهای الکتریکی از موارد مهم طراحی تفضیلی این بخش از سیستمهای الکتریکی است.
      در دفاتر مشاور که مسئولیت نظارت بر طراحی را بعهده دارند ، اینگونه نقشه ها باز بینی و کنترل می شوند.

      در یک طرح مفروض ، نقشه جانمایی تابلو هاي کنترل و حفاظت مربوط به واحدهاي نیروگاه به گروه تخصصی برق جهت چک موارد برقی و به گروه ساختمان جهت چک ابعادی از نقطه نظر ابعاد بازشوهای ساختمانی و احیاناً اظهار نظر در خصوص مقاومت قلابهای حمل تابلو همچنین نحوه تثبیت تابلو در کف اتاق واگذار می گردد.
      نفر مسئول در گروه ساختمان پس از بررسی کلیه جوانب متوجه می شود ، تعداد قابل توجهی ترانس واسطه اندازه گیری بدلیل عدم نیاز به دسترسی دائم در قسمت بالای تابلو در ارتفاع 2 متری نصب شده اند . این تجهیزات از وزن قابل توجهی نسبت به دیگر تجهیزات تابلو شامل رله های حفاظتی و تجهیزات ثبات برخوردار هستند.
      از آنجا كه تابلوهاي مورد اشاره در يك نيروگاه اتمي با استانداردهاي حفاظتي خاص در مقابل زلزله مي بايد نصب شوند ، نحوه چیدمان مذكور از نقطه نظر ایستایی بدليل شكل گيري مركز جرم تابلو در نقطه بالاتري از تابلو و احتمال وقوع لنگرهاي برشي بزرگ در كف تابلو ناشي از زلزله درست به نظر نمی رسید و با نظر مشاور ساختمان تجهیزات سنگین به کف تابلو منتقل و رله های حفاظتی در بالاترین ناحیه تابلو نصب گردیدند.
      اما نقشه های واحد دیگر ( واحد اول) به گروه دیگری جهت بررسی تحویل و تابلو مزبور در این واحد بدون اعمال کامنت مورد اشاره و مطابق چیدمان اولیه ساخته مي شود.

      پس از مدتی زلزله ای بسیار قوی در منطقه رخ می دهد و بخش مهمی از نیروگاه را تخریب می نماید . گزارشهای اولیه پس از حادثه نشان می دهد، تابلوی حفاظت مورد بحث در واحد دوم کمتر از مشابه خود در واحد اول آسیب دیده است . در واحد اول بر اثر شدت زلزله تابلو از محل اتصال کف بريده و واژگون مي شود. به هر حال شواهد اولیه حکایت از تصمیم درست گروه مشاور ساختمان جهت جابجایی جرمی اقلام داخل تابلو بود.
      اما مطالعات بعدی نشان داد که تابلو واحد دوم تنها موفق به حفظ خود شده و از انجام مأموریت اصلی یعنی حفاظت از تجهیزات بسیار گران قیمت داخل محوطه که بر اثر زلزله در معرض خطر قرار گرفته بودند ، باز مانده است . این در حالی بود که تابلو حفاظت واحد با وجود آسیب دیدگی شدید قادر به عکس العمل به موقع در برابر فالت رخ داده ، شده بودند.

      به نظر شما چرا این کامنت به ظاهر درست ، غلط از آب در آمد ؟

    Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
    • Author
      Replies
    • #1301
      مهرداد پرویز

        رله ها قطعاتی هستند که به تکانه و ضربه حساسند و قرار گرفتن آنها در نقطه بالای تابلو باعث می شود هنگام وقوع زلزله قسمت بالایی تابلو که تکانه های شدیدتری را متحمل می شود عملکرد رله ها را مختل کند.

        #1973
        وحید

          الان این یک کامنت علمی بود یا یک سوال!؟

        Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
        • You must be logged in to reply to this topic.