- This topic has 3 replies, 1 voice, and was last updated 3 years, 7 months ago by .
-
Topic
-
بخاطر دارم چند سال قبل در جریان راه اندازی سیستمهای کمکی یکی از نیروگاههای مهم کشور، فالت شدیدی در داخل یکی از سلولهای کشویی یک تابلو MCC فشار ضعیف رخ داد. سلول مزبور به یک فیدر خروجی 200 آمپری مربوط می شد.
بخاطر دارم چند سال قبل در جریان راه اندازی سیستمهای کمکی یکی از نیروگاههای مهم کشور، فالت شدیدی در داخل یکی از سلولهای کشویی یک تابلو MCC فشار ضعیف رخ داد. سلول مزبور به یک فیدر خروجی 200 آمپری مربوط می شد. محفظه مربوطه از شدت جرقه بوجود آمده در سلول بکلی تخریب شده بود. پس از بررسی میدانی موضوع مشخص شده کلید MCCB موجود در سلول که اتفاقاً ساخت یکی از معتبرترین شرکتهای خارجی سازنده کلید است به هنگام وقوع فالت از خود عکس العمل نشان نداده و بجای آن، کلید ورودی تابلو که یک کلید 4 پل 4000 آمپر است موفق به قطع جریان خطا شده بود. از آنجا که ستینگهای کلید ورودی نسبت به فالتهای خروجی از لختی قابل توجهی برخوردارند، عملکرد کلید مزبور تنها مانع گسترش فالت شده و قادر به کاهش آثار مخرب فالت در سلول خروجی نبوده است. مهندس برق تیم نظارت که از مهندسین بومی مطلع و زحمتکش سایت بود همواره جریان کار را با دقت لازم پیگیری می نمود و در هر مورد تا دلایل منطقی و فنی کافی ارائه نمی شد، اجازه ادامه کار صادر نمی کرد. در این مورد نیز کلیه نقشه ها و مدارک محاسباتی مربوط همچنین پلاک مشخصات کلید و کاتالوگهای آن توسط ایشان مورد بازبینی قرار گرفت و چون هیچ مورد انحرافی مشاهده نگردید، دستور داد عملکرد کلید MCCB در یکی از شرکتهای داخلی از طریق تست تزریق جریان اولیه مورد آزمایش قرار گیرد. این کار انجام شد و کلید مزبور مطابق منحنی مشخصات قطع مندرج در کاتالوگ خود از آزمایش سر بلند بیرون آمد، چیزی که موجب شادمانی نماینده فروش کلید در ایران شد و گروه طراحی را با یک سوال جدی روبرو نمود.
خوب ظاهراً خریدهای خارجی و تأمین سیستمهای حفاظتی گران قیمت برای تابلو نتوانسته بود آن را به هنگام وقوع خطا از آسیب مصون نماید. به نظر شما مشکل از کجا ناشی می شود و کدام نکته اساسی در مهندسی تابلو فشار ضعیف می توانست مورد غفلت قرار گرفته باشد؟
- You must be logged in to reply to this topic.