- This topic has 1 reply, 1 voice, and was last updated 1 year, 8 months ago by .
-
Topic
-
از دوران مدرسه همیشه دروس تاریخ و جغرافی را به عنوان سمبل دروس حفظ کردنی کنار هم می گذاشتند. همجواری دروسی از این دست که اتفاقاً بخش مهمی از ساعات و برنامه آموزشی را بخود اختصاص می دهند با دروس علمی و منطقی تر نظیر حساب، هندسه یا علوم طبیعی معلم و شاگرد را در طول تحصیل دچار یک تعارض عمیق کرده و مهمترین رسالت نظام آموزشی یک کشور که القاء تفکر علمی به افراد است را دچار تشتت می نماید.
از دوران مدرسه همیشه دروس تاریخ و جغرافی را به عنوان سمبل دروس حفظ کردنی کنار هم می گذاشتند. همجواری دروسی از این دست که اتفاقاً بخش مهمی از ساعات و برنامه آموزشی را بخود اختصاص می دهند با دروس علمی و منطقی تر نظیر حساب، هندسه یا علوم طبیعی معلم و شاگرد را در طول تحصیل دچار یک تعارض عمیق کرده و مهمترین رسالت نظام آموزشی یک کشور که القاء تفکر علمی به افراد است را دچار تشتت می نماید. به هر حال دانش آموزی که در یک کلاس از ساختار منطقی و زیبای هندسه اقلیدسی به وجد می آید یا تکویل تدریجی نظریه های علمی را در قالب دروس مربوطه تجربه می کند، چگونه می تواند در کلاسی دیگر تنها مشغول پر و خالی کردن بیتهای حافظه خود باشد و این کار را چون هر دو محصول تلاش معلم و کتاب درسی یک نظام آموزشی غیر منسجم هستند در امتداد و همسنگ یکدیگر نداند.
از بد روزگار درس جغرافی که یکی از علمی ترین دروس دوره آموزش متوسطه است شاید به دلیل پیچیدگی بیش از حد آن، در نظام آموزشی ما در گروه دروس حفظی جای گرفته و معلم و دانش آموز مجبور به تحمل آن به عنوان نیمه خالی لیوان هستند. البته در این بین باید از بعضی استثنائات که اتفاقاً همه دانش آموزان را به وجد می آورد یاد کرد. مثلاً می توان از بحثهای مربوط به علت شکل گیری جریانهای هوا،ارتباط وضعیت آب و هوای یک منطقه با محتوای بخار آب موجود در آن، تأثیر رطوبت هوا بر اعتدال آب و هوا و بطور کلی تأثیرات ویژگیهای فیزیکی آب بر شرایط اقلیمی مناطق نام برد. در این بین یکی از موضوعاتی که همیشه برای بنده جالب بود علت عدم گسترش نوار سبز شمالی کشورمان به نواحی جنوبی به دلیل رشته کوه های البرز بود.
می گفتند این رشته کوه ها به دلیل ارتفاع و فشردگی خاص خود مانع عبور ابرهای باران آور از سمت دریای خزر به سمت نواحی پائین دست می شوند، اما این سوال برای من وجود داشت که مگر حدی برای ارتفاع پرواز ابرها وجود دارد، چرا آنها قادر به عبور از بالای کوه ها نیستند؟ آیا شما پاسخی برای این پرسش دارید؟
- You must be logged in to reply to this topic.