Home » Topics » معماهای فارسی » تابلوهای الکتریکی » معمای تابلو شماره 14- جابجایی کلید در تابلو فشار متوسط

معمای تابلو شماره 14- جابجایی کلید در تابلو فشار متوسط

  • Creator
    Topic
  • #494
    حمید

      تابلو توزیع اصلی 11 کیلو ولت یک شبکه صنعتی شامل 6 کلید ورودی که از طریق 6 واحد 40 مگاواتی تغذیه می شوند، 2 کلید ارتباطی جهت اتصال به برق شهر و کارخانه مجاور آن همچنین 12 عدد کلید خروجی جهت تغذیه پستهای پائین دستی است.
      تابلو توزیع اصلی 11 کیلو ولت یک شبکه صنعتی شامل 6 کلید ورودی که از طریق 6 واحد 40 مگاواتی تغذیه می شوند، 2 کلید ارتباطی جهت اتصال به برق شهر و کارخانه مجاور آن همچنین 12 عدد کلید خروجی جهت تغذیه پستهای پائین دستی است. پس از مدتی کلید ورودی تابلو کشویی دچار اشکال شده و گروه بهره برداری به دلیل عدم دسترسی به کلید رزرو تصمیم به جایگزینی آن با یکی از کلیدهای خروجی که از نظر جریانی مشابه آن است می گیرند، زیرا برای آنها اهمیت برقرسانی به تابلو توزیع اصلی بیشتر از حفظ همه فیدرهای خروجی است. بدنبال آن پس از اولین فالت جدی روی باسبار تابلو همه کلیدهای ورودی بجز کلید تعویض شده با موفقیت تریپ می دهند.
      به نظر شما چه فاکتوری در جابجایی کلیدهای مذکور مورد غفلت قرار گرفته است؟

    Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
    • Author
      Replies
    • #1934
      امیر خشایار

        Isc(dynamic)/Isc(RMS)=?
        آلفا به طور معمول وعموماً 2.5 انتخاب می شود ولی برای نقاط نزدیک به ژنراتور وبه عنوان GCB باید 3 انتخاب شود ( به دلیل بالا بودن پیک جریان اتصال کوتاه گذرا) شاید عدم رعایت این نکته باعث مشکل شده است . از طرف دیگر ، این کلید ها خاصیت محدود کنندگی جریان اتصال کوتاه را دارند . و کلید های پایین دست اتصال کوتاه کمتری را می بینند . شاید طراح با توجه به این نکته کلید های خروجی ( پایین دست ) را انتخاب کرده است و حالا وظیفه دیگری بر عهده ی کلید گذاشته شده است .

        #1958
        حمید

          الزامات فنی کلیدهای مورد استفاده در سوئیچگیرها توسط IEEE C37.04 با نظر داشت مشخصات پایه ای، IEEE C37.06 برای مشخصات ترجیحی ، IEEE C37.09 برای موارد کاربرد و IEEE C37.06 برای تست آنها مشخص شده اند. یکی از نکات مهم در قابلیت کلیدهای قدرت (بویژه کلیدهای خلاً) قابلیت آنها در قطع جریان حین گذر از نقطه صفر است. این پدیده در IEEE C37.013 تحت عنوان “delayed current zeroes” مورد بحث قرار گرفته است. در واقع مولفه DC جریان اتصال کوتاه که با X/R مسیر جریان اتصال کوتاه ارتباط می یابد حائز اهمیت است. از این نقطه نظر کلیدهای اختصاص یافته به ژنراتورها به دلیل X/R قابل توجه مسیر اتصال کوتاه باید از شرایط ویژه ای جهت قطع برخوردار باشند. کلیدهای مورد استفاده در سیستمهای توزیع در فرکانس 60 هرتز برای X/R=17 که معادل یک مولفه DC با زمان تداوم 45 میلی ثانیه است، ساخته و تست می شوند اما کلیدهای ژنراتوری برای X/R=50 که معادل یک جریان DCمستهلک شونده به مدت 133 میلی ثانیه است طراحی می شوند. یک تفاوت دیگر GCB ها با کلیدهای معمولی قابلیت آنها در شرایط سوئیچینگ OUT-OF-PHASE می باشد. پس از قطع کلید، ژنراتور متناسب با لختی سیستم نسبت به ولتاژ سر دیگر کلید دچار کند گردی در نتیجه اختلاف فاز می شود، این اختلاف فاز الکتریکی در طراحی GCB ها معادل 90 درجه منظور می شود. دیگر تفاوت اساسی شرایط قطع GCB ها با کلیدهای معمولی موضوع Transient Recovery Voltage قابل مشاهده در دو سر کنتاکتهای باز شده به هنگام قطع است. شیب بازگشت ولتاژ روی کنتاکتهای کلیدهای قدرت (RRRV) که در توانایی کلید در مهار قوسهای بازگشتی موثر است، به مشخصات موجی شبکه ( L و C در فرکانسهای بالای جریان قطع) در دو سوی کلید و مشخصات خود کلید ارتباط می یابد. کلیدهای مورد استفاده در شبکه های توزیع معمولی باTRV= 0.98 KV/?s روبرو و برای این شرایط ساخته می شوند در حالیکه قابلیت کلیدهای فیدرهای ژنراتوری باTRV= 3.2 -4.5 KV/?s ( در رده 10 تا 400 مگاولت آمپر) انطباق می یابند. بنابراین واضح است که نمی توان به راحتی دو کلید با مشخصات فنی متفاوت که برخی از آنها ممکن است حتی در Name Plate کلید نیز درج نمی گردد را با هم عوض کرد.

        Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
        • You must be logged in to reply to this topic.