Home » Topics » معماهای فارسی » ترانسفورماتور » معمای ترانسفورماتور شماره 17 – ترانس ایزوله

معمای ترانسفورماتور شماره 17 – ترانس ایزوله

  • Creator
    Topic
  • #509
    مهدی

      کاربرد ترانسهای ایزوله در برخی از سیستمهای نیروگاهی و پست های فشارقوی چیست ؟
      در برخی از نیروگاههایی که با شبکه سراسری در ارتباط هستند ارتباط این نیروگاهها با شبکه سراسری و با پستهای فشارقوی از طریق ترانس ایزوله انجام می شود. یعنی پس از ترانس افزاینده نیروگاهی ارتباط پست با داخل نیروگاه با پست بیرون از نیروگاه از طریق ترانس ایزوله انجام می شود. چرا ؟

    Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
    • Author
      Replies
    • #1948
      حمید

        اگر منظور ترانسفورماتور step up است که معمولاً با اتصال dYn11 مورد استفاده قرار می گیرد و نمی تواند ترانس ایزوله محسوب شود. اگر منظور ترانس دیگری سری با آن است بنده تا بحال چنین چیزی ندیده ام. لطفاً اگر تجربه ای در این زمینه دارید بیشتر توضیح بدهید. به هر حال ترانسهای ایزوله در نیروگاه ها کاربرد دارند اما نه در مدارات قدرت اصلی بلکه در برخی مدارت کمکی آنجا که اجتناب از وقوع ارت فالتهای دردسر ساز ضرورت می یابد از اینگونه ترانسها با قدرت محدود استفاده می شود. برای بحث مشابه می توان به معمای عمومی برق شماره 9 مراجعه نمود.

        #1949
        مهدی

          لازم به توضیح است در نیروگاهی که مشغول به کار هستم برق پس از ترانس های Step up نیروگاهی وارد پست 132کیلوولت GIS گردیده و از انجا جهت تامین مصارف منطقه صرفا در حالت island ( بدون اتصال به شبکه سراسری) ایفای نقش می کند. حال اگر بخواهند به شبکه سراسری متصل گردند از طریق پست 132/400 کیلوولت بیرون از نیروگاه و ازطریق ترانس ایزوله 132/132 با توان 315 مگاولت آمپر ارتباط پست درون نیروگاه با پست بیرون یا شبکه سراسری برقرار می گردد. حال نقش این ترانس ایزوله در این بین چیست .

          #1950
          حمید

            گروه اتصال ترانسفورماتور 132/132 چیست؟

            #1951
            مهدی

              گروه اتصال DD0

              #1952
              حمید

                یکی از کارکردهای مهم ترانسفورمانور ارتباط دهنده دو سیستم قدرت مجزا ، اتصال دو سیستم با قابلیتهای عایقی (BIL) متفاوت به یکدیگر است. برای مثال شبکه سراسری برق به دلیل ماهیتش بیش از یک شبکه صنعتی در معرض اضافه ولتاژهای سوئیچینگ یا صاعقه است بنابراین در اتصال به یک شبکه صنعتی می تواند آنرا در معرض شرایط خطیری از این نقطه نظر قرار دهد. از آنجا که ترانسفورماتورها به واسطه میادین مستقل مغناطیسی به هم کوپل می شوند امکان تأمین ایزولاسیون دلخواه و مستقل روی هر یک از سیم پیچیها میسر است. علاوه بر آن شبکه های صنعتی بسته به گام سیم پیچی اعمالی روی ژنراتورهای مولدشان از هارمونیکهای متفاوتی برخوردارند که اتصال مستقیم دو شبکه ممکن است باعث افزایش مضر هارمونیک در سمت غیر دلخواه بشود. یکی از کارکرد های سیم پیچی با اتصال مثلث ایجاد سد برای عبور هارمونیکهای شایع مضرب 3 می باشد. یکی دیگر از مزایای این نوع ترانسها در اتصال ستاره ایجاد بانک زمین مطمئن برای سیستم یکپارچه است که البته در مثال مورد نظر شما چندان مورد توجه طراح سیستم نبوده است. اتفاقاً در اتصال مثلث می باید مراقب پدیده فرورزوناس کابلی روی تأسیسات شبکه محلی بود. در زیر به برخی مزایا و معایب اتصالات مختلف ترانسفورماتورهای اینترکانکشن در شبکه های قدرت پرداخته شده است. Grounded-Wye (utility)

                #1953
                مهدی

                  البته فکر می کنم یکی از دلایل دیگر کاهش قدرت اتصال کوتاه جهت انتخاب کلید در سمت GIS باشد

                  #1955
                  حمید

                    البته! حق با شماست. ضمناً برای بحث مشابهی در این خصوص می توان به Electrical Riddle No.44 از بخش انگلیسی همین سایت مراجعه نمود.

                    #1956
                    مهدی

                      شما در مورد پدیده فرورزنانس کابلی صحبت فرمودید لطفا کمی در مورد علت و نوع وقوع توضیح بفرمایید.

                      #1959
                      حمید

                        شرط مهم وقوع فرو رزونانس وجود خازن معادلی از شبکه است که با یک سلف غیر خطی مثل ترانس سری شده باشد. سمتی از یک ترانس اینترکانکشن که به کابل وصل می شود می تواند در معرض چنین پدیده ای بر اثر قطع نامتعادل فازها قرار بگیرد.

                      Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
                      • You must be logged in to reply to this topic.