Home » Topics » معماهای فارسی » مباحث عمومی » معمای الکتریکی شماره 9 – الگو برداری غلط از یک طرح درست

معمای الکتریکی شماره 9 – الگو برداری غلط از یک طرح درست

  • Creator
    Topic
  • #51
    حمید

      ضمن مباحث و جلسات فنی مشترک با تیمهای مشاور و پیمانکار معمولاً شاهد عباراتی نظیر" فلان شرکت خارجی چنین عمل کرده" یا بهمان شرکت خارجی چنان گفته" و … هستیم .
      ضمن مباحث و جلسات فنی مشترک با تیمهای مشاور و پیمانکار معمولاً شاهد عباراتی نظیر" فلان شرکت خارجی چنین عمل کرده" یا بهمان شرکت خارجی چنان گفته" و … هستیم . رویکرد مزبور در فرآیند انتقال دانش فنی با توجه به برنامه های زمانی هدف و محدودیتهای موجود ، بویژه گرایشات به شدت عمل گرایانه حاکم بر فضای مدیریتی پروژه ها ، امری اجتناب ناپذیر است.
      اما گروه های فنی مسئول نباید اتمام یک پروژه را نقطه پایان فرآیند انتقال دانش محسوب نموده و ضمن نگاه به گذشته از تکرار اشتباهات اجتناب و در صورت الگو برداری از طرحهای گذشته برخورد فعال و خلاقانه را جایگزین تقلید محض در عرصه عمل نمایند . مثال زیر نمونه ای از یک الگو برداری غلط در یک پروژه فرضی است .
      سیستم تغذیه AC 380Vدر واحدهای نیرو گاهی مأمور تأمین برق مطمئن برای دسته مهمی از بارهای الکتریکی از طریق تابلوهای الکتریکی منصوب در ساختمان کنترل اختصاص یافته به هر واحد است . به این دلیل سعی می شود حوزه انشعابات اخذ شده از این تابلوها محدود و تحت کنترل باشد . بدین منظور در یکی از پروژه ها ، طراح خارجی جهت جداسازی نسبی بارهای روشنایی از باسبار اصلی تابلو ، از یک ترانس کمکی با مشخصات :25KVA , DYn11 , 400/400 V , Vcc = %4 استفاده می نماید . ظاهراً طرح مزبور انتخاب هوشمندانه ای است ، زیرا ترانس در گروه اتصال اشاره شده ضمن تأمین اتصال زمین در ثانویه ، جریان اتصال کوتاه فاز به زمین ( حدود 80% خطاهای اتصال کوتاه ) را در خود ضبط نموده و به سمت اولیه یا باسبار فشار ضعیف انتقال نمی دهد . ( راستی چه چیزی این ترانس فداکار را در قبال جریانهای مخرب مؤلفه صفر که در سمت مثلث آن حبس می گردد حفاظت می نماید ؟! )
      همچنین مقدار جریان اتصال کوتاه واقع شده در سمت بار بطور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد ، بطوریکه در تابلو توزیع روشنایی می توان از کلیدهای مینیاتوری با قدرت قطع ناچیز و ارزان استفاده نمود .
      در یک الگو برداری ساده برای پروژه ای مشابه ، به توصیه مشاور بخشی از بارهای الکتریکی واحد به میزان 100 کیلو ولت آمپرکه شامل بارهای موتوری و غیر آن است ، روی ترانس مشابهی با مشخصات 125KVA , DYn11, 400/400V, Vcc = %4 قرار داده می شود .

      به نظر شما چه اشکال مهمی در اینگونه الگوبرداری وجود دارد ؟

    Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
    • Author
      Replies
    • #1394
      ناشناس

        مولفه صفر در بعضی موارد صرفاً یک تعریف ریاضی است برای راحتی ذهن به منظور آنالیز جریانهای ناشی از هارمونی سوم . و وجود فیزیکی ندارد . در مثال فوق قانون تساوی آمپر دور باعث کاهش جریان در سمت اولیه می شود ودر ترانسفورماتور مثلث – ستاره که نسبت تبدیل یک به یک است تعداد حلقه های سمت مثلث 3?برابر بیشتر است .و اما در مورد بخش دوم افت ولتاژ برای بار روشنایی ممکن است قابل تحمل باشد ولی برای بارهای موتوری اگر از حدی بیشتر شود قابل تحمل نیست و از ترانسفورماتور ایزوله نباید برای بارهای موتوری استفاده کرد

        #1396
        حميد

          در بخش دوم فرمايشاتتان منظور از افت ولتاژ چيست؟ لطفاً بيشتر توضيح دهيد.

          #1399
          ناشناس

            اندوکتانس پراکندگی سیم پیچ های ترانسفورماتور ایزوله کننده ، دیکته کننده امپدانس ولتاژ ترانسفورماتور است . این امپدانس ولتاژ یا همان رآکتناس پراکندگی در عین این که باعث محدود شدن اتصال کوتاه می شود ، از طرف دیگر به علت بالا بودن رلوکتانس هوا نسبت به رلوکتانس مسیر آهن هسته باعث افت ولتاژ در هنگام کشیدن جریان می شود

            #3051
            لقمان

              افت وتاژ براي بارهاي روشنايي نيز بايد در محدوده قابل قبول باشد . به نظر مي رسد كه بارهاي موتوري با چنين امپدانس درصدي ( ترانس ايزوله ) در راه اندازي اوليه با مشكل مواجه مي شوند.

            Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
            • You must be logged in to reply to this topic.