Home » Topics » معماهای فارسی » سیستم های فشار قوی » معمای فشار قوی شماره 1- تخریب عایقی ترانسفورماتور واسطه

معمای فشار قوی شماره 1- تخریب عایقی ترانسفورماتور واسطه

  • Creator
    Topic
  • #510
    حمید

      مشاور خارجی یک شبکه صنعتی در حال بهره برداری جهت افزایش پایداری سیستم توصیه می کند پست توزیع اصلی 132 کیلو ولت شبکه به نزدیکترین پست 132 کیلو ولت شبکه سراسری اتصال یابد.
      مشاور خارجی یک شبکه صنعتی در حال بهره برداری جهت افزایش پایداری سیستم توصیه می کند پست توزیع اصلی 132 کیلو ولت شبکه به نزدیکترین پست 132 کیلو ولت شبکه سراسری اتصال یابد. بنا بر ملاحظاتی برای این اتصال یک ترانس 100 مگا ولت آمپر 132/132 کیلو ولت با اتصال مثلث-مثلث نیز در نظر گرفته می شود.
      به هنگام نصب ترانس، پیمانکار نصب از مسئولین برق مجتمع صنعتی می پرسد کدام سمت ترانس را به شبکه صنعتی وصل نمائیم؟ مسئولین نیز که سوال را بسیار پیش پا افتاده تلقی می کنند بدون استعلام از مشاور پاسخ می دهند فرقی نمی کند و ترانس مطابق سلیقه پیمانکار نصب و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
      پس از مدتی ترانس مزبور بر اثر یک فالت عایقی دچار تخریب کلی می شود. به نظر شما در اینجا کدام نکته فنی مهم مورد غفلت واقع شده است؟

    Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
    • Author
      Replies
    • #1960
      امیر خشایار

        1)ترانسفورماتور مثلث

        #1961
        بنیامین

          به نظر میرسد نقطه ستاره شبکه صنعتی قبلا ایزوله بوده و لذا تجهیزات آن سمت از BIL بالاتری باید برخوردار باشند. این موضوع ظاهرا در طراحی ترانس رعایت شده بوده لکن در هنگام نصب اشتباه کرده اند و لذا سیم پیچی با BIL?کمتر به شبکه صنعتی وصل و متعاقب یک اتصال کوتاه تک فاز به زمین ترانس سوخته است.

          #2016
          حمید

            همانطور که بدرستی گفته اند، عدم توجه به سطوح ایزولاسیون هر یک از سیم پیچیهای ترانس می تواند مشکل آفرین باشد. به طور کلی در اتصال دو شبکه الکتریکی به یکدیگر نظیر اتصال نیروگاه به شبکه سراسری و یا اتصال دو شبکه منطقه ای کوچک به یکدیگر، یکی از موارد مهم چک هماهنگی عایقی دو سیستم و توجه به موضوع مهم Insulation coordination است. شبکه های گسترده شامل خطوط انتقال و پستهای Outdoor نظیر شبکه برق سراسری به دلیل گستردگی ابعاد در معرض بیشترین برخورد صاعقه و امواج ناشی از کلید زنی هستند، بنابراین قطعاً نسبت به شبکه های کوچک صنعتی از ملاحظات بیشتری در این زمینه برخوردارند. مطابق استانداردهای بین المللی سه سطح عایقی استنادارد (BIL) برای ولتاژ نامی 132 (145) کیلو ولت پیش بینی شده است (450,550,650 KV/peak) که هر یک با توجه به مقتضیات شبکه قابل انتخاب و سفارش به سازنده ترانسفورماتور است. بنابراین بعید نیست که طراح به خاطر ملاحظات اقتصادی دو سوی ترانسفورماتور را با دو کلاس عایقی متفاوت سفارش داده باشد و عدم توجه به این مورد در نصب سبب آسیب ترانس بر اثر یک موج ولتاژ مخرب باشد.

          Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
          • You must be logged in to reply to this topic.