Home » Topics » معماهای فارسی » مباحث عمومی » معمای الکتریکی شماره 25 – متعادل سازی شبکه توزیع

معمای الکتریکی شماره 25 – متعادل سازی شبکه توزیع

  • Creator
    Topic
  • #546
    عماد

      بهترین و ارزانترین راه برای متعادل سازی شبکه توزیع ، بدون نیاز به جابجا کردن فاز مصرف کننده ها کدام است؟
      بهترین و ارزانترین راه برای متعادل سازی شبکه توزیع ، بدون نیاز به جابجا کردن فاز مصرف کننده ها کدام است؟
      معمولا در شبکه های توزیع ، اینکه هر مصرف کننده تکفاز از کدام فاز (R یا S یا T ) تغذیه شود با برنامه ریزی انجام می شود تا تعادل شبکه به هم نخورد .
      در حال حاضر با این مسئله روبرو هستیم ،که در ابتدا برنامه ریزی در شبکه ما وجود نداشته و جابجایی مصرف کننده ها هم کار مشکلی است.
      بهترین راه برای حل این مسئله چیست ؟

    Viewing 1 replies (of 1 total)
    • Author
      Replies
    • #2092
      حمید

        به قول شما طبیعت نامتعادل بار در سمت مصرف را دیگر نمی توان تغییر داد بنابراین باید به فکر کاهش مضرات عدم تعادل فازی در سیستم بالا دست بود. 1- اتصال مثلث در ترانسهای توزیع با ایجاد کم امپدانس ترین مسیر ممکن برای عبور جریانهای مولفه صفر ناشی از عدم بارگذاری متعادل سیستم می توانند بیشترین تعادل ممکن را روی ولتاژهای خروجی ترانس با وجود جریانهای نامتعادل ایجاد نمایند که نهایتاً سبب کاهش عدم تعادل ولتاژ خروجی ترانس در شرایط بار نامتعادل می شود. 2- جبران سازی راکتیو شبکه توسط خازن گذاری موازی علاوه بر اصلاح ضریب بار می تواند به کاهش نامتعالی سیستم کمک کند. بویژه اگر این امر به واسطه خازنهای تک فاز تحت کنترل سیستمهای هوشمند الکترونیکی صورت پذیرد. در این روش متناسب با شرایط متغیر سیستم توزیع می توان آن بخش از توان راکتیو تکفاز موجود در سیستم که به نامتعادلی آن کمک می کند را بصورت انتخابی از شبکه بالا دستی حذف نمود. 3-در روشهای پیشرفته تر کنترل و تأثیر گذاری بر شبکه توزیع با استفاده از تجهیزات الکترونیک-قدرت میسر می شود. اساس این روش کنترل بر اندازه و فاز افت ولتاژ مدار انتقال با تزریق یک ولتاژ اضافی بطور سری به مدار است. به این ترتیب می توان ولتاژ خطوط سه فاز انتقال را بطور مستقل تغییر داد تا سمت منبع از بیشترین تعادل فازی ممکن در شرایط بار گذاری نامتعادل برخوردار شود. در شکل زیر نمونه ای از اینگونه مدارات آمده است. بدیهی است می توان با فیدبک مناسب از شرایط بار مصرفی به راحتی ولتاژ قابل قبول را از طریق ترانس بوستر به مدار قدرت تزریق نمود.

      Viewing 1 replies (of 1 total)
      • You must be logged in to reply to this topic.