Home » Topics » معماهای فارسی » ترانسفورماتور » معمای ترانسفورماتور شماره 32 – حضور مولفه هاي هارمونيک زوج در جريان ترانس

معمای ترانسفورماتور شماره 32 – حضور مولفه هاي هارمونيک زوج در جريان ترانس

  • Creator
    Topic
  • #639
    علي

      زماني که فقط يک موتور سه فاز به يک ترانس 400/20000 متصل کرديم جريان هاي هارمونيک مولفه زوج بيش از حدي در جريان موتور و به دنبال آن در سيم پيچ ثانويه ترانس مشاهده مي شود علت چيست؟
      زماني که فقط يک موتور سه فاز به يک ترانس 400/20000 متصل کرديم جريان هاي هارمونيک مولفه زوج بيش از حدي در جريان موتور و به دنبال آن در سيم پيچ ثانويه ترانس مشاهده مي شود علت چيست؟ در ضمن به ترانس فوق هيچ گونه ادوات الکترونيک قدرت در ثانويه متصل نشده است.

    Viewing 1 replies (of 1 total)
    • Author
      Replies
    • #2303
      حمید

        مهمترین عامل شکل گیری هارمونیکهای ولتای در ماشینهای الکتریکی، طبیعت غیر سینوسی شار مغناطیسی ناشی از عدم توفیق کامل در توزیع سینوسی سیم پیچی در داخل شیارهای استاتور است. با این حال یک خاصیت ذاتی میدان مغناطیسی که به طبیعت کرلی آن مشهور است تنها وجود هارمونیکهای فرد شار لینک کننده سیم پیچی در نتیجه ولتاژ القایی ناشی از آن را دیکته می کند. فلوی مغناطیسی خروجی از یک سر هسته چاره ای ندارد جز آنکه با همان ویژگی از سر دیگر آن وارد شود. در واقع تابع تغییرات مکانی فلو یک تابع متناوب است که نسبت به نصف پریود خود با علامت منفی کاملاً قرینه است. از نظر ریاضی می توان ثابت کرد ( که در متن انگلیسی زیر آمده) سری فوریه چنین تابعی تنها شامل هارمونیکهای فرد تشکیل دهنده آن تابع است. در مورد جریان مغناطیس کننده هسته ترانس نیز با وجود طبیعت غیر خطی مواد مغناطیسی ( تابع شار بر حسب جریان مولد آن) ارجحیت خاصی برای جهت میدان اعمالی بدانها ندارند بنابراین تابع معرف جریان مغناطیس کننده نیز مانند تابع فلوی ماشینهای الکتریکی نسبت به نصف پریود تکرار خود از تقارن محوری برخوردار است. بدین ترتیب کلیه هارمونیکهای جریانی و ولتاژی قابل تصور در سیستمهای قدرت شامل مولفه هارمونیک فرد هستند و نمی توانند از محتوای هارمونیکی زوج برخوردار باشند. با این حال هر عاملی که بتواند شکل موجهای غیر سیسنوسی مذکور را از حالت تقارن محوری خارج نماید که در شرایط وجود سیستمهای یکسو ساز یا سیستمهای مبدل الکترونیکی که به ترتیبی یک مولفه dc به سیستم تحمیل کنند، می توانند موجد هارمونیکهای زوج نیز باشند. در مثال مورد نظر شما که فرموده اید هیچ المال الکترونیکی در سیستم وجود ندارد، وجود هارمونیکهای زوج پایدار در سیستم تحقیقاً غیر ممکن است. البته در شرایط گذرای راه اندازی به دلیل وجود مولفه dc جریان هجومی ترانس یا ماشین، امکان وجود هارمونیکهای زوج میرا شونده در سیستم وجود دارد. در جریان اتصال کوتاه نیزبه دلیل مولفه های فوق گذرا و گذرای dcوجود هارمونیکهای میرا شونده متصور است.

      Viewing 1 replies (of 1 total)
      • You must be logged in to reply to this topic.