Home » Topics » معماهای فارسی » نیروگاه » معمای نیروگاه شماره 3 – علت گرم شدن بیش از حد نقطه صفر ژنراتور جدید

معمای نیروگاه شماره 3 – علت گرم شدن بیش از حد نقطه صفر ژنراتور جدید

  • Creator
    Topic
  • #715
    جواد

      در نیروگاهی کار می کنم که شش ژنراتور به صورت پارالل کار می کنند….
      در نیروگاهی کار می کنم که شش ژنراتور به صورت پارالل کار می کنند که ژنراتور ششم جدیدا در سرویس قرار گرفته است در ضمن پنج ژنراتور دیگر قدیمی هستند نقطه صفر همه ژنراتورها با مقاومت 17.3 اهم زمین شده اند ولی ژنراتور ششم جریانی با فرکانس 150 هرتز از نقطه صفر آن می گذرد که وجود هارمونیک سوم است آیا این هارمونیک توسط ژنراتور ششم تولید می شود یا بقیه ژنراتورها در ضمن بقیه ژنراتورها هیچ جریانی از آنها عبور نمی کند

    Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
    • Author
      Replies
    • #2485
      گلاویژ

        باید جریان هارمونی سوم در سمت لاین ( Line ) نیز اندازه گیری شود . اگر میزان جریان هارمونی سوم در سمت لاین و نیوترال تقریباً مساوی باشد نشانه ی خطر مهمی نیست ولی اگر برآیند سمت لاین ( بر آیند سه فاز که البته برای هارمونی سوم همفاز می شوند ) کمتر از سمت نیوترال باشد در حلقه های نزدیک به نقطه ی نیوترال ممکن است اتصال تک فاز به زمین خیلی جزئی داشته باشید به نحوی که رله های دیگر آن را تشخیص نداده اند . در ضمن این هارمونی سوم به احتمال بسیار زیاد از ژنراتور ششم است .

        #2486
        حمید

          اگر در مسیر نوترال تنها هارمونیک سوم جریان حضور دارد، سناریوی ارت فالت منتفی است و باید به دنبال علل دیگر گشت. برای شکل گیری هارمونیک سوم جریان در نقطه نوترال ژنراتور، دو شرط اساسی وجود ولتاژ باقیمانده هارمونیک سوم و مسیر امپدانس پائین برای شکل گیری این جریان، لازم است. سیم پیچی ژنراتورها معمولاً با گام کسری دو – سوم جهت حذف هارمونیکهای مضرب 3 شار مغناطیسی پیش بینی می شوند. گام دو – سوم از سویی سبب کاهش ولتاژ منتج از شار مزبور می شود و از سوی دیگر سبب کاهش مولفه صفر امپدانس ماشین می گردد. از آنجا که امپدانس مسیر نوترال توسط یک مقاومت خارجی قابل توجه محدود می شود، می توان از تأثیر گام سیم پیچی بر امپدانس مسیر صرفنظر نمود. اما تأثیر آن بر هارمونیک سوم ولتاژ غیر قابل چشم پوشی است. در شرایط متفاوت امپدانسی برای ژنراتورهای مختلف همچنین بار گذاری متفاوت آنها ، ولتاژهای هارمونیک سوم متفاوتی روی هر ژنراتور شکل می گیرد که منتجه آنها سبب یک جریان هارمونیک سه دورانی بین مجموعه ژنراتورهای موازی می شود. لازم به ذکر است سازندگان مختلف ممکن است برای حذف هارمونیکهای مختلف ولتاژ در خروجی ژنراتور از گامهای سیم پیچی متفاوت استفاده کنند. لذا لازم است گام سیم پیچی ژنراتور جدید را چک فرمائید.

          #2487
          گلاویژ

            امروزه ژنراتور های بزرگ را با گام 7/6 می بندند تا هارمونی هفتم حذف شود . مشکل هارمونی سوم را به طریق دیگری حل می کنند . چون اتصال ترانسفورماتور Step-up اکثراً Yd است . هارمونی سوم در داخل حلقه ی مثلث trap می شود و مشکلی برای شبکه ایجاد نمی کند .

            #2488
            خدابخشي

              با درود و احترام خدمت آقا حميد , آقا جواد و گلاویژ عزيز، نوروزتان پيروز آقا جواد اطلاعات زير را در اختيارم قرار بده سعي مي كنم كمكت كنم 1- نقشه تك خطي نيروگاه كه وضعيت رله هاي حفاظتي ژنراتور و باس اصلي را نشان دهد 2- آیا در نيروگاه شما هر ژنراتور ترانسفورماتور مخصوص به خود دارد؟ 3- نحوه زمين شدن نقطه صفر ژنراتور ششم و اندازه مقاومت

              #2489
              گلاویژ

                اگر اتصال تک فاز به زمین در حلقه های بسیار نزدیک به نقطه ی نیوترال صورت گیرد ، ممکن است جریان هارمونی اصلی بسیار کم باشد ولی جریان هارمونی سوم قابل ملاحظه است . اندازه گیری هارمونی سوم در سمت لاین و نیوترال و مقایسه ی آنها بایکدیگر معروف ترین روش تشخیص 100% ارت فالت ( بدون استفاده از روش تزریق جریان 12.5 هرتز ) است .

                #2490
                حمید

                  گلاویژ عزیز، بله رله ولتاژی مورد نظر شما با استفاده از فیلتر روی فرکانس 150 هرتز tune می شود. با نزدیک شدن به نقطه صفر emf مسیر اتصال کوتاه کم می شود و به همان نسبت emf هارمونیک سه نیز کم می شود و با فرض ثبات مقاومت خارجی هر دو مولفه با یک نسبت کوچک می شوند. در مورد گام سیم پیچی نیز بحث بر سر همین موضوع است. یعنی ممکن است 5 ژنراتور اول برای اتصال موازی بدون واسطه ترانس طراحی و ساخته شده باشند اما ترانس ششم به قول جنابعالی بدون چنین الزامی با گام 7/6 ساخته شده باشد.

                Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
                • You must be logged in to reply to this topic.