Home » Topics » معماهای فارسی » ترانسفورماتور » معمای ترانسفورماتور شماره 49 – اتصال راکتور به ترانس سه سیم پیچه

معمای ترانسفورماتور شماره 49 – اتصال راکتور به ترانس سه سیم پیچه

  • Creator
    Topic
  • #775
    امیر

      ما یک راکتور 20 کیلوولت با مشخصات جریان 721 آمپر و توان 25 مگاوار داریم و از آنجایی که این راکتور به عنوان یک بار امپدانس ثابت به شمار می رود توقع می رود که در صورت کاهش ولتاژ ورودی آن شاهد کاهش جریان باشیم ولی با وصل راکتور به ثالثیه ترانس، ولتاژ آن به 19 کیلوولت می رسد و …
      سلام
      خسته نباشین
      ما یک راکتور 20 کیلوولت با مشخصات جریان 721 آمپر و توان 25 مگاوار داریم و از آنجایی که این راکتور به عنوان یک بار امپدانس ثابت به شمار می رود توقع می رود که در صورت کاهش ولتاژ ورودی آن شاهد کاهش جریان باشیم ولی با وصل راکتور به ثالثیه ترانس، ولتاژ آن به 19 کیلوولت می رسد و جریان آن افزایش یافته و به حدی زیاد می شود تا میزان توان 25 مگاوار تامین شود در بعضی مواقع ولتاژ به 18 کیلوولت هم می رسد و جریان بالاتر می رود.
      گروه برداری ترانس YNynd5 می باشد.
      لازم به ذکر است که این قضیه در مورد همه راکتورهای 20 ما صادق است.
      به نظر شما چرا با توجه به اینکه راکتور یک بار امپدانس ثابت است ولی رفتاری شبیه به یک بار توان ثابت از خود نشان می دهد؟

    Viewing 1 replies (of 1 total)
    • Author
      Replies
    • #2618
      حمید

        آنچه در شبکه شما اتفاق می افتد موضوع غیر نرم یا عجیبی نیست. رفتار همه بارهای الکتریکی پسیو به همین شکل است. روابط اساسی حاکم بر کمیتهای مورد نظر شما در زیر آمده است. خوب واضح است با افزایش نیروی محرکه الکتریکی در ثانویه ترانس (احتمالاً ناشی از تغییر تپ در اولیه) میزان جریان عبوری از سلف بیشتر می شود، همچنین با افزایش همین جریان به دلیل خاصیت عمدتاً سلفی سیم پیچی ترانس و شدیداً القایی بودن جریان بار که منجر به بزرگی قابل توجه X.sin? می شود ، این افزایش جریان با افزایش افت ولتاژ قابل توجه همراه خواهد بود. چیزی که در بارهای اهمی مثل لامپ رشته ای کمتر محسوس است. به هر حال توان اعمالی به یک بار پسیو تابع ولتاژ اعمالی به آن و مشخصات فیزیکی ثابت آن است. در مورد راکتور یک محدوده تحمل عایقی و یک ظرفیت جریانی وجود دارد که عملاً منجر به یک توان نامی می شود ، با این حال کمیتهای منجر به این توان نامی از یک بازه مجاز تغییرات برخوردارند که می تواند توان اکتیو یا راکتیو ظاهر شده در مدار را تغییر دهد. به هر حال همان طور که می دانید میزان توان تحویلی به یک بار مشخص تابع امپدانس داخلی منبع است. برای بحثی مشابه می توانید به معمای الکتریکی شماره 14 از بخش مباحث عمومی همین سایت مراجعه نمائید.

      Viewing 1 replies (of 1 total)
      • You must be logged in to reply to this topic.