Home » Topics » معماهای فارسی » کنترل » معمای کنترل شماره 1 – ديود هرزگرد در مدارات کنترل

معمای کنترل شماره 1 – ديود هرزگرد در مدارات کنترل

  • Creator
    Topic
  • #805
    عبدالرحمن نصر اصفهاني

      علت استفاده از ديود هرزگزد در مدارات فرمان DC كه به طور موازي با بوبين رله ها قرار ميگيرد چيست؟
      علت استفاده از ديود هرزگزد در مدارات فرمان DC كه به طور موازي با بوبين رله ها قرار ميگيرد چيست؟

    Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
    • Author
      Replies
    • #2675
      احسان

        بوبین رله ها هنگام قطع ولتاژ surge شدید و بدی به مرکز تغذیه ی خود ( مثلاً سیستم DCS ) ارسال می کنند . نصب دیو د هرز گرد باعث می شود این surge مستهلک شده و از مقدار حدود هفت برابر ولتاژ نامی به چیزی حدود کمتر از دو برابر کاهش یابد

        #2676
        حمید

          در مدارات dc قطع جریانهای اندوکتیو معمولاً با مخاطراتی برای کنتاکتهای عمل کننده همراه است، زیرا انرژی ذخیره شده در سلف معادل مدار معمولاً خود را به شکل یک نیروی محرکه مخرب روی کنتاکت ظاهر می کند. در مدارهای حاوی رله های کمکی سریع که به جهت تأمین سرعت بالا از اجزاء سبک و لاجرم از نظر مکانیکی ضعیف تر برخوردارند، قطع جریان بوبین توسط کنتاکت رله می تواند خطرناک تر باشد. در اینگونه مدارات مرسوم است که یک مدار حفاظتی بطور موازی با بوبین رله مورد استفاده قرار می گیرد. این مدار می تواند یک RC سری یا یک مقاومت متغیر و یا یک دیود که بطور معکوس بایس شده، باشد. به هنگام کار کرد عادی مدار بوبین که از ولتاژ معکوس حدود 10 برابر ولتاژ نامی برخوردار است نقشی در مدار ایفا نمی کند. به محض قطع مدار dc ولتاژ برگشتی که طبق قانون فارادی از پلاریته معکوس برخوردار است دیود را در وضعیت هدایت قرار داده و انرژی بوبین را تا مدتی روی بوبین حفظ می کند تا به تدریج به صورت تلفات اهمی مستهلک شود. به این ترتیب مدار از صدمات این ولتاژ ناخواسته در امان می ماند. یک تأثیر دیگر چنین دیودی افزایش زمان Drop off یا فرو افت رله است . این زمان چیزی در حدود 2 تا 5 برابر زمان قید شده در کاتالوگ رله خواهد بود که گاهی می باید در طراحی مدار مورد توجه قرار داده شود.

          #2855
          مجتبی

            خیلی ممنونم از توضیحات کاملی که در این پست قرار دادی

            #3377
            مهدی

              با سلام لطفا برام در مورد زمان drop off یکم توضیح بدین باتشکر

              #3379
              حمید

                در رله های الکترومکانیکی عموماً انرژی الکتریکی می باید بر علیه نیروی یک فنر عمل نموده و یک جزء متحرک راجابجا نماید. در ابتدای حرکت این فنر نیروی اعمالی زیادتر است بنابراین این نوع رله در لحظه عملکرد انرژی جریان بیشتری می کشندکه موسوم به pick up current است. پس از جابجایی برای نگه داشتن جزء متحرک در یک وضعیت دائم که فنر نیز فشرده شده و فاصله هوایی به حداقل خود رسیده نیاز به انرژی کمتری است که به آن انرژی فرو افت و به جریان متناظر drop off/out current می گویند. از آنجا که تغییرات فلوی مغناطیسی دریک سیستم الکترومغناطیسی نمی تواند آنی باشد، حتی پس از قطع رله زمانی سپری می شود تا فلوی متناظر با انرژی drop off مستهلک شود. این زمان را زمان drop off رله می گویند که با تغییر ثابت زمانی مدار فرمان می تواند تغییر کند.

              Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
              • You must be logged in to reply to this topic.