Home » Topics » معماهای فارسی » حفاظت الکتریکی » معمای حفاظت شماره 91 – قطع و وصل نول توسط كليدهاي چهارپل

معمای حفاظت شماره 91 – قطع و وصل نول توسط كليدهاي چهارپل

  • Creator
    Topic
  • #933
    محمدرضا

      در برخي از مراجع آمده كه به هنگام قطع مدار توسط يك كليد چهارپل،ابتدا بايد نول قطع شود و …
      در برخي از مراجع آمده كه به هنگام قطع مدار توسط يك كليد چهارپل،ابتدا بايد نول قطع شود و سپس سه پل مربوط به سه فاز و اين قضيه در وصل كليد برعكس مي باشد يعني ابتدا نول و سپس سه پل ديگر وصل شود.دليل اين كار چيست و مكانيزم كليد چگونه است كه اين قابليت را خواهد داشت؟

    Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
    • Author
      Replies
    • #2981
      حمید

        نکته جالبی است، بنده تاکنون با این مطلب برخورد نکرده بودم. اگر ممکن است مرجع و در صورت امکان متن انگلیسی مطلب را ذکر فرمائید. یک توجیه برای تأخیر و تقدم وصل نول در ذهن بنده وجود دارد اما با آنچه شما فرمودید متفاوت است، فکر می کنم به هنگام قطع کلید نول باید با تأخیر قطع شود و در وصل کلید نول می باید زودتر از بقیه فازها وصل شود. لطفاً مرجع مورد نظر را مجدداً مرور فرمائید.

        #2984
        Guest

          با سلام: نكته اي را كه فرموديد در بند 7 پيوست يك، كتاب مبحث 13 سازمان نظام مهندسي به صراحت ذكر شده است. يكي از مهمترين مواردي را مهندسين ناظر چك ميكنند اين است كه مجري تاسيسات برقي هيچ گاه نول را به جاي فاز در كليد قطع و وصل نكند. اما دليل آن را مي توان به احتمال افزايش ولتاژ تماس خصوصا در سيستمهاي TNC(استفاده از يك هادي مشترك به عنوان هادي نول و حفاظتPEN) دانست. براي توضيحات بيشتر نيز مي توانيد به كتاب تجهيزات نيروگاه مهندس سلطاني جلد دوم فصل سيستم زمين بخش” قطع سيم صفر بعد از آخرين زمين ” مراجعه كنيد. موفق باشيد

          #2996
          حمید

            فکر می کنم موضوعی که در پاسخ شماره 2 بدان پرداخته شده، به الزامات و شرایط قطع نول در شبکه های توزیع بر می گردد و ارتباط زیادی با موضوع مطرح شده ندارد. کلیدهای چهار پل کلیدهایی برای آشکار سازی جریان نشدی زمین هستند، اساس کار این نوع کلیدها ، آشکار سازی جریان مولفه صفر در مدار می باشد. این جریان مولفه صفر می تواند ناشی از عدم تعادل جریان بار نیز باشد ، بنابراین اندازه گیری جریان نول می تواند امکان تشخیص جریان های نشدی زمین از جریانهای نامتعادل را فراهم کند. در ساخت کلیدهای چهار پل حتی اگر هر چهار پل از نظر مکانیکی بطور هم زمان قطع و وصل شوند، به دلیل وجود اختلاف فاز زمانی سه فاز و نول احتمال قطع و وصل ناهمزمان الکتریکی بخاطر تداوم قوس وجود دارد. در صورت خاموشی قوس جریان نول قبل از سه فاز دیگر در شرایط قطع و وصل مکانیکی ، احتمال عملکرد نابجای کلید بر اثر عدم تفکیک جریان نامتعادلی و جریان نشدی وجود دارد، زیرا در لحظه ای بسیار کوتاه ( اما کافی برای عملکرد کلیدهای سریع ) ممکن است کلید فاقد جریان نول بوده اما همچنان جریان نامتعادلی وجود داشته باشد.

          Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
          • You must be logged in to reply to this topic.