Home » Topics » معماهای فارسی » کابل های الکتریکی » معمای کابل شماره 6 – ارتینگ یا باندینگ کابل فشار قوی

معمای کابل شماره 6 – ارتینگ یا باندینگ کابل فشار قوی

  • Creator
    Topic
  • #948
    فریبرز مرندی

      به نظر شما در کابلهای فشار قوی، شیلد کابل،بایستی در یک طرف زمین شود یا در هردو طرف؟مزایا و معایب هر دو چیست؟
      به نظر شما در کابلهای فشار قوی، شیلد کابل،بایستی در یک طرف زمین شود یا در هردو طرف؟مزایا و معایب هر دو چیست؟

    Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
    • Author
      Replies
    • #3033
      گلاویژ

        اگر شیلد کابل قدرت از دو سو زمین شود ، شیلد و هادی اصلی تشکیل یک ترانسفورماتور تک فاز با ضریب تبدیل 1:1 را می دهد و باعث گردش جریان در زمین می گردد که برای سیستم های دیگر خصوصاً سیستم های مخابراتی و ارسال سیگنال های ابزار دقیق مضر و مزاحم است . از این رو ، زمین کردن از یک سو صحیح است و در مشخصات فنی هم می نویسند From one side only . مخازن سوخت ، گنتری ها و برج های فلزی که در معرض الکتریسیته ی ساکن ناشی از اصطکاک سوخت با جداره ی مخزن ( در مورد مخازن ) و یا صاعقه هستند ، از دو سو زمین می شوند برای اطمینان بیشتر ( زیرا احتمال پارگی یک مسیر و جود دارد )

        #3034
        نادر

          در این که کابل قدرت به دلیل پایین بودن فرکانس ( 50 یا 60 هرتز ) مصون از تأثیر میدان خارجی است و لزومی نداردشیلد آن از دو سو زمین شود ، تردیدی نیست و نظر گلاویژ صحیح است . ولی ، شاید منظور آقای مرندی زره ( آرمور Armour ) کابل فشار قوی بوده است . درمورد زره ( آرمور ) کابل فشار قوی دو نظر هست : اول آن که از یک سو ارت شود و تشکیل لوپ مزاحم نداشته باشیم دوم به دلیل احتمال اتصال و برخورد ابزار یک کارگر تعمیر کار با زره کابل فشار قوی باید در مورد سلامت وی متعهد باشیم . پس بهتر است زره از دو سر ارت شود . ( این نظر غالب است بر نظر اول ). در مورد شیلد کابلهای انتقال فرکانس بالا ؛ وقتی شیلد از دو سو ارت شود خود کابل از تأثیر دیگران محافظت می شود ولی ایجاد لوپ مزاحم می کند . اگر جریان این لوپ مزاحم به مسیر کم امپدانس و مشخصی هدایت شود مشکل مهمی ایجاد نمی کند . ولی اگر به مسیر نامشخصی هدایت شود ممکن است برای سیستم های دیگر مضر باشد .

          #3041
          فریبرز مرندی

            خیلی متشکر از آقای گلاویژ و نادر. پاسخ این سوال مهم که دوستان به آن اشاره ننمودند را با اجازه اساتید تشریح نماییم.در پاسخ به آقای گلاویژ:اینکه در spec های پروژه ها from on side فقط نمی نویسند و در پاسخ به آقای نادر :شیلد یا wire/tape screen و armor کابل با هم زمین میشوند .به کاتلوگ سرکابل زدن فشار قوی نگاه کنید.خوب، ببینید هدف از شیلدینگ کابل فشار قوی 1-کاهش میدان الکتریکی 2-کاهش اثرات مخرب تخلیه سطحی بر عایق و ژاکت کابل 3- کاهش اثرات تداخل امواج (radio interference) میباشد.انتخاب موقعیت های زمین کردن شیلد کابل و اثرات تک طرفه و یا چند طرفه زمین نمودن شیلد کابل از جمله مسائلی است که بایستی در هنگام طراحی سیستم کابل مورد بررسی و توجه قرار بگیرد.اگر یک طرف زمین گردد: اثرات جریان گردشی را بین کابل و زمین نداریم،ولی یک ولتاژ القایی د قسمت زمین نشده و زمین داریم که بایستی shead voltage limitter برای حفاظت از ژاکت کابل در برابر ولتاژهای گذرا نصب نماییم.از طرفی ظرفیت جریان دهی کابل نسبت به دو طرف زمین کردن بالاتر است .و از طرفی نیز محدودیتی در طول کابل کشی خواهیم داشت بخاطر اینکه مجازیم حداکثر 25 ولت ولتاژ القایی داشته باشیم.از طرف دیگر امپدانس توالی صفر هم خیلی بیشتر از حالت دو طرف ارت خواهد بود.لذا هر موقع این سیستم را طراحی کردید مقدار امپدانس توالی صفر نیز باید اندازه گیری شود.ملاحظه میشود که یک طرف زمین کردن هم همیشه خوب نیست.حالا شما مزایا و معایت دو طرف زمین کردن را بررسی کنیدو راجب آن بحث کنیم.

            #3173
            ع. باش قره

              يكي از سوالات اساسي در زمينه نصب و بهره برداري كابلهاي فشارقوي، نحوه زمين كردن غلاف فلزي آنهاست. عموما سه روش اساسي براي زمين كردن كابلها وجود دارد: 1- تك نقطه اي 2- دو نقطه اي 3- هم بندي متقاطع يا كراس باندينگ (cross-bonding) هر يك از اين روشها مزايا و معايب خاص خود را دارد. جدول زير خلاصه اي از كاربرد اين سه روش را نشان مي دهد (ميزان مجاز طول كابل در روش تك نقطه اي در مراجع مختلف، فرق دارد. براي اين روش حداكثر طول 500 متر نيز بيان شده است). ادامه مطلب را در وبلاگ من ببينيد. “http://khat-o-post.blogfa.com/post-74.aspx

            Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
            • You must be logged in to reply to this topic.