Home » Topics » معماهای فارسی » ماشین های الکتریکی » معمای ماشین شماره 3 – تولید برق در شهر ریاضیات

معمای ماشین شماره 3 – تولید برق در شهر ریاضیات

  • Creator
    Topic
  • #95
    حمید

      شهردار شهر ریاضیات مدعی است که شهروندان این شهر در آینده از برق مجانی استفاده خواهند کرد. او می گوید در نیروگاه های شهر ما ژنراتورها با نیرو و انرژی بسیار کمی راه می افتند اما انرژی الکتریکی بسیار زیادی تولید می کنند!! بنابراین ما هزینه ای برای تولید انرژی الکتریکی صرف نمی کنیم.

      شهردار شهر ریاضیات مدعی است که شهروندان این شهر در آینده از برق مجانی استفاده خواهند کرد. او می گوید در نیروگاه های شهر ما ژنراتورها با نیرو و انرژی بسیار کمی راه می افتند اما انرژی الکتریکی بسیار زیادی تولید می کنند!! بنابراین ما هزینه ای برای تولید انرژی الکتریکی صرف نمی کنیم.
      او ادامه می دهد: ژنراتورهای ما از مغناطیسهای بسیار بزرگ که وظیفه تولید میدان مغناطیسی دائم و یکنواخت را عهده دارند تشکیل می شوند. درون این میدان یکنواخت نیز کویلهای عظیم الکتریکی در فاصله هوایی در نظر گرفته شده و انرژی الکتریکی تولید می کنند.البته مصرف کننده های ما در محدوده میدان یکنواخت تولیدی توسط استاتور واقع خواهند شد.

      ریاضی دانان ما معتقدند برآیند نیروی وارد بر هر کویل موجود در این میدان که نهایتاً مسیرش از طریق بار الکتریکی بسته می شود مطابق رابطه زیر بدست می آید.

      F = ∫ IB x dL

      که در آن I معرف جریان بار، B معرف چگالی شار مغناطیسی یکنواخت تولید شده توسط استاتور و L طول مسیر بسته تکمیل شونده توسط جريان الکتریکی در درون میدان یکنواخت می باشد.
      چون B یکنواخت است از زیر انتگرال خارج می شود. همچنین انتگرال خط dL روی مسیر بسته مورد اشاره صفر است.

      F = IB ∫ dL = 0

      در نتیجه ما برای تولید انرژی مورد اشاره نیازمند اعمال هیچگونه نیرویی نیستیم.

      نظر شما چیست؟ آیا چنین چیزی ممکن است؟

    Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
    • Author
      Replies
    • #1194
      یاسر

        سلام مگه میشه ضرب خارجی رو به اینصورت از انتگرال خارج کرد؟ چون جریان یه برداره ؟ تازه مگه واسه چرخش کویل انرژی لازم نیست؟ جواب مسائل رو چه جوری باید پیدا کرد؟

        #1195
        حمید

          1- جریان یک کمیت اسکالر است. 2- در مورد B نیز در صورتی که یک بردار در طول مسیر انتگرال گیری کاملاً ثابت باشد یعنی اندازه و جهتش تغییر نکند می تواند به عنوان یک ضریب از انتگرال خارج شود.البته براي بيان دقيق مطلب بايد به كتب رياضي مراجعه كنيم. 3- معما همین جاست که چگونه روابط به ظاهر درست ما با اساسی ترین قانون طبیعت در تعارض است؟ 4- اگر پس از تعمق کافی علاقه مند بودید پاسخ را مشاهده بفرمائید می توانید به بخش انگلیسی سایت مراجعه نمائید. نظیر همین سؤال و بحث مختصری در خصوص آن در آنجا وجود دارد.

          #1276
          مسعود

            همون طور که تو صورت سوال اومده نیروی برایند وارد به کویل برابر صفره. اما باید توجه کرد کرد که به هر المان dl روی کویل نیرو وارد میشه. یعنی نیروی وارد به کویل رو باید به صورت جزیی در نظر گرفت. همین نیروهای جزیی که در دو سمت کویل در جهت مخالف هم هستند باعث به وجود اومدن گشتاور میشه. که برای تولید برق باید کویل رو در جهت مخالف گشتاور اعمالی چرخوند. بنابر این برای غلبه بر گشتاور بای توان صرف کرد.

            #2637
            هادی

              سلام در ابتدا نحوه انتگرال گیری غلط است چون ضرب برداری است نه اسکالر. و dL یک جز دیفرانسلی از طول سیم است پس اتگرال آن صفر نمی شود بلکه برابر طول موثر سیم در ویدان مغناطیسی می شود. و از طرفی دیگر نیرو را ما باید از بیرون اعمال کنیم تا سیم در میدان به گردش در آید. از طرفی مقدار نیروی وارد به یک سیم با جریان I در میدان B از رابطه F=ILBsina بدست می آید و e= vblsina

              #2773
              احمد – زنجان

                اشتباه اونجاست که B*dL ضرب برداریه و نمی شه B رو مثل یک کمیت اسکالر از زیر انتگرال بیرون کشید. اگر بخواهیم عبارت زیر انتگرال رو به صورت اسکالر در بیاریم می شه B.dl.sin teta که در اون teta زاویه بین میدان و سیمه. به عبارت دیگه عبارت زیر انتگرال علاوه بر اندازه B به زاویه بین بردار B و المان dL هم وابسته است. و با وجود اینکه اندازه میدان در همه نقاط یکسان هست ولی زاویه بین میدان و سیم برای تمام المان های dL ثابت نیست و نمیتونه از زیر انتگرال بیرون بیاد.

                #3073
                عباس

                  برای تولید جریان در روتور یا باید روتور رو بچرخونید که مستلزم صرف اترژی است مثل توربین و یا اینکه جهت میدان مغناطیسی رو عوض کرد که در این پروزه نمیشه چون مغناطیس دائمه در حالت کلی برای تولید انرژی بهتره که کار رو به مهندسان انرژی سپرد. یک ریاضی دان باید بره دنباله کار خودش. حالا میخاد شهردار هم باشه

                Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
                • You must be logged in to reply to this topic.